ȘTIRI:

Echipa


 •  Membru fondator al Inițiativei România, informatician cu o propensiune spre revoluția necesară transformării României într-un stat modern european după modelul occidental. Ies în strada cand e nevoie, merg la vot de fiecare dată și încerc să inspir că totuși, se poate..  


 • A absolvit Facultatea de Transporturi, din cadrul Universității Politehnica București  și lucrează de 7 ani în industria de publicitate. Prin implicarea sa își dorește să contribuie la reclădirea spiritului civic în societatea românească.


 • Membru Inițiativa România, absolvent al Facultății de Automatică și Calculatoare, Universitatea Politehnică Bucuresti, master in Sisteme de Calcul Paralele și Distribuite, inginer software în cadrul unei multinaționale în București.


 • Absolvent al Facultății de Filosofie a Univ. Buc. și al programului de master "Studii ale naționalismului" al CEU. A lucrat la Societatea Academică din România, Ministerului Justiției, Freedom House România și coaliția "Inițiativa pentru o Justiție Curată". A fost asistent al europarlamentarului Monica Macovei (2009-2015).


 • Trainer și coach, când nu sunt implicată ca voluntar în proiectele platformei Inițiativa România. Am rămas cu deprinderi solide din anii de jurnalism la Reuters, Associated Press și TVR și le-am pus la treabă în acest proiect. Mă motivează ceea ce putem să facem fiecare dintre noi pentru a avea o nouă clasă politică, una curată - pentru că fiecare contribuim la asta, votând informat, alegând oameni care nu sunt deja pătați sau ieșind în stradă, ca să nu lăsăm nesancționate minciunile, faptele de corupție, lipsa de integritate, abuzul de putere. Proiectul acesta aș vrea să aducă la urne cât mai mulți oameni și să îi determine să voteze candidați curați. Pe 11 decembrie voi fi observator electoral, ală


 • Director de Resurse Umane. Absolvent al Facultatii de Biologie - Universitatea Bucuresti, Master in Neurobiologie si absolvent de studii postuniversitare de Management al Warwick University.

  Fost vice-presedinte al Ligii Studentilor din Universitatea Bucuresti (1991). Niciodata membru al vreunui partid politic.

   


 • Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, actualmente urmează programul de master Teoria și Practica Editării și este antreprenor în domeniul literelor. Este membru al Inițiativei România de la sfârșitul anului 2015.


 • 41 de ani, manager în industria telecom, 2 copii pe care vreau să îi cresc şi educ în România. Fac parte din valul tinerilor blazaţi, neimplicaţi în viaţa politică.

  Ceva s-a schimbat în mine, ceva ce mă face să mă implic, să merg la vot, să mă informez despre ce și pe cine votez, să mă alătur Inițiativa Romănia și proiectului "AP2016"


 • Ca manager și antreprenor știu ca integritatea este o calitate fară de care nu poți contribui la realizarea obiectivelor echipei pe care o reprezinți. De aceea este important să alegem în funcţiile publice persoane care au ’’coloană vertebrală’’ și pun mai presus de interesul propriu, interesul cetățenilor pe care ii reprezintă.

   


 • Ma numesc Madalina Elena Vasile si sunt studenta in anul doi la Facultatea de Stiinte Politice, Universitatea din Bucuresti. Am ales sa particip la realizarea acestui proiect deoarece consider ca este esential ca alegatorii sa-si cunoasca candidatii la alegerile parlamentare pentru a-si putea construi o imagine asupra lor si pentru a sti ce voteaza. 


 • Studentă în anul II la Facultatea de Științe Politice din cadrul Universității din București, secția Studii de Securitate. Datorită interesului pentru social media și a domeniului pe care îl studiez, am devenit membră a Grupului de Studii de Securitate, unde activez în Departamentul de Marketing.


 • Mă numesc Andreea- Alexandra Nistor şi sunt studentă în anul al II- lea la Facultatea de Ştiinţe Politice, specializarea în limba franceză, Universitatea Bucureşti. În prezent, pe lângă statutul de student sunt şi voluntar activ în cadrul Asociaţiei Studenţilor în Ştiinţe Politice. Am decis să fac parte din echipa proiectului Iniţiativa România, întrucât consider că o platformă cu profilurile candidaţilor din cadrul alegerilor parlamentare poate oferi cetăţenilor o imagine clară asupra candidaţilor. Astfel, sper ca pe 11 decembrie cetăţenii să ştie cu cine votează şi de ce.

 • Mă numesc Andreea-Diana Stoica și sunt studentă în anul 2 la Facultatea de Științe Politice a Universității București, specializarea Științe Politice în limba franceză. Am decis să mă implic în acest proiect pentru a mă dezvolta pe plan profesional, pentru a face cercetare pentru prima dată pe un subiect ce ține de realitatea cotidiană și evenimentul marcant din politica românească a anului 2016, respectiv alegerile parlamentare din 11 decembrie.


 • Student al Facultății de Științe Politice a Universității București. Este interesat de politică dorind să știe mecanismele de funcționare a acesteia participând și la Simularea Parlamentului organizată de Societatea Studenților Universității București în care a devenit membru recent după un asemenea eveniment de succes. A ales să participe în cadrul proiectului Inițiativa România deoarece consideră că este vitală pentru bunul mers al societății transparența campaniei electorale, candidații corupți sau opaci în ceea ce privește CV-ul lor nu au ce caută în niciun fel de candidatură publică. Îndeamnă adesea la implicare activă din partea cetățenilor în societatea civilă și viața politică a țării, unul din citatele care îl ghidează fiind cel

 • Elena Denisa Petrescu, studentă în anul II la Facultatea de Științe Politice (secția IRES) din cadrul Univetsității București. Doresc să devin parte activă a comunității angrenate în lupta de a contura o societate echitabilă, bazată pe valori democratice.


 • Studenta in anul II la Facultatea de stiinte politice in limba franceza in cadrul Universitatii din Bucuresti. Sunt din orasul Bals, judetul Olt.


 • Sunt studentă în anul II la Facultatea de Științe Politice, departamentul Relații Internaționale și Studii Europene din cadrul Universității din București. 


 • Studiez International Relations and European Studies, anul al II-lea, în cadrul Universității București. Sunt o persoană ambițioasă, implicată în diverse acțiuni de voluntariat, precum ASSP(asociația facultății din care fac parte), cât și în cadrul ONG-ului Ajungem Mari. Consider că sunt caracterizată de optimism și perseverență, deoarece încerc să acumulez cunoștințe noi în numeroase domenii de activitate și totodată să excelez în cele care mi se potrivesc.


 • Student al Facultății de Științe Politice a Universității din București, program cu predare în limba engleză, pasionat de istorie și politică, urmărește cu interes scena politică atât pe plan național cât și pe plan internațional. Apolitic – crede cu tărie că partidele românești trebuie să treacă printr-o largă serie de reforme pentru a prinde credibilitate, iar singura modalitate concretă și corectă este prezența transparenței. S-a alăturat acestei inițiative civice deoarece crede că trebuie sa există o platformă și o bază democratică solidă ce poate fi accesată de toată lumea, în care fiecare om politic este analizat corect și neutru din toate punctele de vedere.

  ~ Andrei


 • Diaconu Dragos este student la Facultatea de Stiinte Politice din cadrul Universitatii din Bucuresti. Acesta a fost pasionat de politica si de lumea ce inconjoara politica inca de mic.

  Acesta a fost membru in consiliul judetean al elevilor Arges si a participat la numeroase activitati ce tin de natura politica, unele dintre acesta activitati fiind Simularea Parlamentului Romaniei si concursul international Euroscola de la Parlamentul European din Strasbourg, concurs ce l-a castigat impreuna cu echipa sa din Pitesti.

  Adora dreptatea si detesta coruptia, luptand impotriva ei cu orice ocazie.


 • Corporatistă de carieră. Licențiată în cadrul Facultății de Relații Economice Internaționale (ASE) cu o lucrare ce a analizat direferențele de cadru legislativ pentru achizițiile publice, Uniunea Europenă versus România, cu studiu de caz pe construcția căii ferate București - Constanța. Foarte interesată de schimbarea în bine a României.


 • Sunt studentă la Relații Internaționale și Studii Europene în cadrul Facultății de Științe Politice, Universitatea din București.Cred cu tărie și îmi doresc o schimbare la nivelul clasei politice din România și de aceea m-am alăturat echipei Inițiativa România.


 • Studentă la Facultatea de Științe Politice, specializarea Studii de securitate. Vede platforma Inițiativa României ca pe un material didactic al alegătorului din 11 decembrie.


 • Student Facultatea de Stiinte Politice, Universitatea din Bucuresti


 • Masterand Facultatea de Stiinte Politice, Universitatea din Bucuresti


 • Co-fondator Inițiativa România, specialist marketing. Absolvent al Facultății de Filosofie, Universitatea din București.


 • Studentă în anul II la Facultatea de Științe Politice, specializarea Relații Internaționale și Studii Europene din cadrul Universității din București.


 • Cetățean european, antreprenor și muncitor al pieței globale, cred cu tărie ca fiecare dintre noi poate face o schimbare.


 • Voluntar Inițiativa România, analist financiar, absolvent al Facultății de Geografie, Master în Hidrologie și Resurse de Apă.


 • Fost jurnalist Reuters, cu experiență de 10 ani + în PR și comunicare, traducător, voluntar comunicare în campania prezidențială Monica Macovei.

Au făcut să arate frumos: Ștefan Dragomirescu, Laura Gavrilă, Ervin Bolat.

Mulțumim pentru sprijin:

 • Raluca Alexandrescu - Conferențiar universitar titular la Facultatea de Științe Politice, Universitatea din București pentru parteneriatul încheiat cu Facultatea de Științe Politice, Universitatea din București
 • Domnica Gorovei - Cadru didactic asociat la Facultatea de Ştiinţe Politice, Universitatea Bucureşti pentru că a facilitat dialogul cu studenții, pentru eforturile de cercetare și editare.
 • Cristian Preda - Profesor la Universitatea din București pentru permisiunea de a folosi și cita din 25 de ani si cateva sute de partide, Baroque Books & Arts, Bucuresti, 2015