ȘTIRI:


Vă rugăm așteptați. Harta se încarcă.

CV DE PARTIDPartidul România Unită

Partidul România Unită a fost fondat pe 23 aprilie 2015 de Bogdan Diaconu, ales deputat în 2012 pe listele Partidului Social Democrat (PSD) și editorialist la Vocea Rusiei.

Orientare

PRU se autodefinește ca partid cu doctrină politică proprie: Național – Democrația, bazată pe „valorile civilizației românești”, creștinism și „principiile democratice de organizare a societății”. Consiliul Național al PRU a adoptat în septembrie 2015 o rezoluție prin care PRU respinge acceptarea de cote de imigranți, căsătoria între persoane de același sex, acceptarea unei alte limbi oficiale în România în afară de limba română, adoptarea monedei euro și a Parteneriatului transatlantic de comerț și investiții (TTIP). Pe 7 ianuarie 2016, PRU s-a declarat pentru susținerea unei inițiative cetățenești a Coaliției pentru Familie pentru redefinirea constituțională a familiei ca uniune între bărbat și femeie: „România nu trebuie să accepte cu niciun chip îndemnurile ambasadelor străine sau lobby-ul homosexual de la Bruxelles sau de la Washington care face presiuni pentru a ne înstrăina de propriile tradiții și de morală creștină.”

Afiliere

Partidul România Unită a semnat mai multe protocoale de colaborare cu partide extremiste din Europa (de exemplu, Zmiana din Polonia, Frontul Național din Franța sau partidul italian Forza Nuova), unele de orientare pro-rusă.

Președinți

  • 2015 – prezent: Bogdan Diaconu

Istoric Alegeri pentru Partidul România Unită

  • 2016-2020 : Alegeri locale
  • Iunie 2012: PRU obține 2 de mandate de primar (0,6%) și 169 de consilieri locali (0,17%).

Evenimente Importante

  • Ianuarie 2016: PRU înființează “Patrula lui Vlad Țepeș”, având ca scop apărarea cetățenilor de “interlopi, tâlhari și hoți cu diplomă” atunci când statul român nu poate interveni. Inițiativa a fost criticată de media și societatea civilă din cauza suspiciunilor că Patrula ar fi mai degrabă o grupare paramilitară, decât organizație civică (așa cum o prezintă PRU).
  • Septembrie 2016: PRU acuză ONG-urile, care au protestat în fața Parlamentului împotriva deciziilor parlamentarilor de a bloca prin vot ridicarea imunității deputaților și senatorilor acuzați de fapte penale, că acționează pentru destabilizarea statului român și că sunt finanțate de George Soros. Câteva zile mai târziu, PRU anunță că va organiza contramanifestații și va promova un proiect de lege care să interzică membrilor ONG-urilor ocuparea unor funcții publice.
Înapoi la pagina cu toate partidele