ȘTIRI:


Vă rugăm așteptați. Harta se încarcă.

CV DE PARTIDUniunea Salvați România

Uniunea Salvați România (USR) a fost fondată în iulie 2016. Uniunea Salvați România a preluat la nivel național proiectul politic demarat de Uniunea Salvați Bucureștiul, care a fost înființat în iulie 2015 și care a candidat în București la alegerile locale din iunie 2016. Cele două partide, deși înregistrate distinct de Tribunalul București, au decis să fuzioneze după alegerile locale, noul partid păstrând numele USR.   

Orientare

USR se autodefinește ca partid non-ideologic care promovează 1) transparența totală, 2) industria modernă, 3) agricultura micilor fermieri, 4) învățământul performant, 5) cultura vie, 6) îmbunătățirea sistemului de sănătate, 7) transportul rapid, 8) protejarea mediului și 10) apartenența României la UE și NATO.

Afiliere

Uniunea Salvați România nu este afiliată internațional.

Președinți

  • 2016-prezent: Nicușor Dan

Istoric Alegeri pentru Uniunea Salvați România

  • 2016-2020 : Alegeri locale
  • Iunie 2016: Uniunea Salvați Bucureștiul candidează în București și obține 15 mandate de consilier general (1,73% la nivel național) și 39 de mandate de consilier local în cele 6 sectoare (1,44% la nivel național). Candidatul USB la Primăria Municipiului București, Nicușor Dan, a obținut 30,52% din voturi și s-a clasat pe locul 2, după candidatul PSD Gabriela Vrânceanu Firea.

Evenimente Importante

  • 2008: Nicușor Dan fondează Asociația Salvați Bucureștiul (ASB) pentru protejarea patrimoniului Bucureștiului. Conform site-ului USR, apariția asociației a fost o reacție la  demolarea a mii de case cu valoare de patrimoniu, construcția a mii de imobile în zonele protejate și dispariția a mai mult de jumătate din spațiile verzi.
  • 2012: Nicușor Dan candidează independent la Primăria Generală a Capitalei cu un program în 16 puncte. Obține 8.5% din voturi.
  • 2015: Nicușor Dan fondează USB ca o continuare politică a activității civice începute în 2008.
Înapoi la pagina cu toate partidele