ȘTIRI:


Vă rugăm așteptați. Harta se încarcă.

CV DE PARTIDAlianța Noastră România

Partidul Alianța Noastră România (ANR) a fost fondat în iulie 2016 de către Marian Munteanu, fondator și lider al Ligii Studenților în perioada 1989-1991.

Orientare

Alianța Noastră România se autodefinește ca partid care promovează și susține „valorile naționale, democratice, creștine și sociale, acționând în slujba intereselor fundamentale ale României și ale românilor de pretutindeni”. ANR propune: 1) adoptarea de mecanisme și instituții ale democrației directe, 2) oprirea înstrăinării proprietăților agricole, a resurselor solului și subsolului, 3) păstrarea în proprietatea statului a tuturor utilităților și majorității resurselor, 4) definirea României ca țară creștină care așază la temelia sa familia creată în baza căsătoriei între un bărbat și o femeie. Conform ANR, statul trebuie să asigure Bisericii posibilitatea de a se dedica în mod plenar și în viitor, așa cum a făcut-o în trecutul glorios, binelui națiunii, operelor de caritate și de învățământ, în paralel cu îndeplinirea datoriei sacre de a răspândi, în toate conștiințele, Cuvântul Domnului”.

Afiliere

Partidul Alianța Noastră România nu este afiliat internațional.

Președinți

  • 2016-prez.: Marian Munteanu

Evenimente Importante

  • Martie 2016: Marian Munteanu lansează pe 27 martie platforma civică Alianța Noastră și publică proclamația de înființare.
  • Aprilie 2016: Marian Munteanu este anunțat de Partidul Național Liberal drept candidat al partidului la funcția de primar al Bucureștiului pe 13 aprilie. Anunțul generează proteste ale societății civile care îl acuză pe Marian Munteanu de simpatii legionare și colaborare cu Securitatea. Marian Munteanu este contestat și în interiorul PNL, inclusiv de candidați PNL la primăriile de sector ale Bucureștiului. Câteva zile mai târziu, PNL cedează presiunii publice și îl retrage pe Marian Munteanu din cursa electorală.
  • Aprilie 2016: Marian Munteanu susține pe 20 aprilie o conferință de presă în care anunță că nu mai este candidat PNL și amenință ONG-urile care i-au contestat candidatura: “O să aveţi surprize mari de tot şi foarte neplăcute pentru cei care au făcut vânzoleala asta. Ne vom ocupa de ei la momentul potrivit”.
  • August 2016: Pe 10 august, Marian Munteanu anunță public lansarea partidului Alianța Noastră România. Subliniază din nou dimensiunea religioasă a partidului, afirmând că “avem obligația să apărăm valorile noastre naționale, valorile noastre creștine”.
  • August 2016: Alianța Noastră România și Partidul Național Țărănesc Creștin și Democrat (PNȚCD) anunță semnarea unui protocol de colaborare pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, urmând ca membri PNȚCD să candideze pe liste ANR.
Înapoi la pagina cu toate partidele