ȘTIRI:


Vă rugăm așteptați. Harta se încarcă.

CV DE PARTIDAlianța Liberalilor și Democraților

Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) a fost fondată pe 19 iunie 2015 prin fuziunea a două partide - Partidul Liberal Reformator (PLR), condus de Călin Popescu Tăriceanu, și Partidul Conservator, condus de Daniel Constantin.

Orientare

ALDE se autodefinește ca partid liberal, de orientare centru-dreapta, care promovează 1) libertatea individuală, drepturile individuale, libertățile civile, politice și economice, 2) dreptul la proprietate, 3) domnia legii, 4) pluralismul politic.

Afiliere

Alianța Liberalilor și Democraților face parte din Internaționala Liberală și, la nivel european, este membru al Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa.

Președinți

  • 2015 - prezent: Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin (co-președinți)

Istoric Alegeri pentru Alianța Liberalilor și Democraților

  • 2016-2020 : Alegeri locale
  • Iunie 2016: ALDE obține 2.504 mandate consilieri locali (6,52%), 80 de mandate de consilieri județeni (6,32%) și 64 de mandate de primari (5,73%)

Evenimente Importante

  • 2015: Partidul este la guvernare încă de la înființare, din iunie 2015. A făcut parte din Guvernul Ponta 4 până pe 17.11.2015, când Guvernul Ponta a demisionat după tragedia din Colectiv. Miniștrii ALDE au condus patru ministere: Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (Daniel Constantin), Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (Graţiela - Leodica Gavrilescu), Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice (Sorin Câmpeanu) şi Ministerul Energiei, IMM-urilor și Mediului de Afaceri (Andrei Gerea).
  • 2016: Co-președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu este trimis în judecată, pe 7 iulie 2016, de Direcția Națională Anticorupție pentru mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului

 

Înapoi la pagina cu toate partidele